ČLANOVI

Gradska Pijaca Pale

Gradska Pijaca Pale u svom modernom ambijentu nudi sa jedne strane poljoprivrednim proizvođačima, trgovcima i zanatlijama, zakup tezgi, rashladnih vitrina i poslovnih prostora namijenjenih za izlaganje i prodaju proizvoda dok sa druge strane stanovništvu na jednom mjestu garantuje potpun užitak kupovine kvalitetnih domaćih proizvoda po najpovoljnijim cijenama. Nalazi se samo 12 kilometara od Skijališta OC Jahorina.

Romanijski SKORUP Kajmak

Tradicionalni proizvod sa ove regije sa oznakom geografskog porijekla od 2017 godine. Dvije godine kasnije, Udruženje “Romanijski skorup-kajmak dobilo je sertifikat Međunarodne organizacije za zaštitu intelektualnog vlasništva (WIPO), kojim se priznaje pravo zaštite u 29 zemalja svijeta što uključuje i 9 zemalja Evropske unije. Na taj način postaje prepoznatljivi brend što mu daje konkurentsku prednost na našem i stranom tržištu.

Agros Rogatica

Agros Rogatica je poslovni subjekt sa višedecenijskom tradicijom u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Najveći je registrovani proizvođač sjemenskog krompira u Bosni i Hercegovini čije proizvodne površine iznose oko 50 hektara. to ga čini jednim od lidera u sektoru proizvodnje i prometa sjemenskog i merkantilnog krompira.

Poljoprivredna zadruga UVAC-RUDO

Osnovana je 2013 godine prvenstveno za potrebe proizvođača maline, da bi obezbijedila sigurnu prodaju i plasman na tržištu te ponudila dobru otkupnu cijenu. Posjeduje hladnjače i tunele za brzo zamrzavanje malina, te sušaru u kojoj se suši šljiva požegača. U sastav zadruge ulazi i poljoprivredna apoteka koja nudi širok asortiman repromaterijala i alata. Njihovi proizvodi su postali prepoznatljivi i jako cijenjeni na tržištu od kojih treba izdvojiti sok od maline i aronije. 2017 postali su vlasnici HAACP certifikata za kvalitet.

Fondacija Za Privredu i Ruralni Razvoj Istočni Stari Grad

Okuplja poljoprivredne proizvođače ove opštine, organizuje edukativne radionice, učestvuje u projektima kako bi obezbijedila sredstva te na taj način unapređuje poljoprivrednu proizvodnju u opštini Istočni Stari Grad kao i u cijeloj regiji.

Agrarni Fond Istočno Sarajevo

Agrarni fond grada Istočno Sarajevo, osnovan je Odlukom Skupštine grada Istočno Sarajevo, broj: 01-013-15.5/19 od 18.04.2019. godine s ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje na području grada Istočno Sarajevo. Najvažniji ciljevi Agrarnog Fonda: organizovanje, razvoj i unapređenje poljoprivrede na području grada Istočno Sarajevo, ruralni razvoj na području grada Istočno Sarajevo, prikuplanje, raspoređivanje i usmjeravanje sredstava, podsticanje, pomoć povezivanje raznih oblka proizvodne saradnje između lica koja se bave poljoprivredom, podsticanje stanovništva da se intenzivnije bavi poljoprivrednom proizvodnjom kroz pružanje savjeta, pomoći, podsticaja i obuka, te uvođenje novih standarda u poljoprivredi. Vizija Agrarnog fonda je uloga pokretača je uloga pokretača razvoja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje, kako na teritoriji grada Istočno Sarajevo, tako i šire, putem direktnog učešća ili putem saradnje sa drugim institucijama.