Radni sastanak sa Načelnikom opštine Istočna Ilidža

  • Post category:Novosti

Представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац данас су одржали састанак са начелником општине Источна Илиџа. Разговарано је о проширењу броја корисника бизнис плана „Развој кооперантске мреже произвођача поврћа у пластеницима-шанса за мала пољопривредна газдинства“, који се имплементира крoз пројекат Развоја конкурентности у руралним подручјима (РЦДП), уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, и износу суфинансирања ове општине. У првом циклусу набавке пластеника на подручју ове општине подијељено је 11 пластеника са системом за наводњавање, површине 100m². С обзиром да овај пројекат омогућава пољопривредним произвођачима, који имају скромне ресурсе за пољопривредну производњу, да кроз садњу различитих повртних култура, осигурају додатни приход са свог газдинства, заинтересованост произвођача у наредном кругу испоруке старт ап пакета је знатно већа.
Кроз РЦДП пројекат на подручју Источног Сарајева реализује се бизнис план „Узгој пчела у Источном Сарајево“ чији је лидер Удружење пчелара „Рој“ Источно Сарајево, те је на састанку разговарано о подржци општине за набавку нових ројева и кошница, као и пчеларске опреме кроз двије врсте старт ап пакета, за пчеларе са подручја општине Источна Илиџа.
Састанку су присуствовали и представници Пољопривредног кластера „СРП“ и Аграрног фонда града Источно Сарајево, те је било говора о унапређењу и развоју пољопривредне производње на подручју ове општине.