Radni sastanak sa predstavnikom firme Bios i predstavnicom Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo

  • Post category:Novosti

Ministarstvo poljoprivrede trenutno implementira poslovni plan koji obuhvata područje šest opština naše regije a riječ je o uzgoju povrća u zaštićenom prostoru.
Lider na tom projektu je firma Bios iz Visokog.

Danas je održan radni sastanak sa predstavnikom firme Bios i predstavnicom Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo na kojem smo razgovarali o nabavci sertifikovanog sadnog materijala za proizvođače koji su dobili plastenike te mogućnosti sufinansiranja istog od strane Agrarnog fonda.
Planirano je udruživanje proizvođača koji su uključeni u projekat te organizovanje stručnih predavanja sve u cilju većeg obima proizvodnje te je bilo riječi o otkupu proizvedenog povrća. Složili smo se da je od izuzetnog značaja da se nabavi kvalitetan sadni materijal, kao osnova za dobar prinos i da je potrebno upoznati proizvođače sa tim prednostima kako bi na što bolji način iskoristili svoj plastenik i ostvarili dodatnu zaradu, što je krajnji cilj ovog projekta.

Bitno je istaći da je u prošloj godini dodijeljeno 157 a u ovoj 210 plastenika te da je zainteresovanošt još uvijek izuzetno velika.
U narednom periodu će se nabavljati oprema za pakovanje što će dodatno unaprijediti proizvod na tržištu.